Sushi – en introduktion

Printer venlig version
Sushi introduktion

Sushibølgen er over os! Det har den efterhånden været i noget tid og den ser på ingen måde ud til at aftage. Tværtimod åbner der hele tiden nye sushirestauranter – og dette til trods for at vi befinder os midt i en såkaldt finanskrise.

At sushi siden 1990’erne har udvist konstant fremgang og i dag er blevet utrolig populært i Danmark – efterhånden også uden for Århus- og Københavnsområdet – forstår vi naturligvis godt her på Sushiopskrifter.dk. Der er nemlig tale om en utrolig lækker spise, der oven i købet passer fint ind i den moderne verdens øgede fokus på sund og fedtfattig kost, der ikke går på kompromis med kvaliteten.

Sushi – mere end rå fisk!

Ordet sushi betyder ”eddikemarineret ris”. Det ligger således ikke implicit i ordet, at sushi nødvendigvis skal indeholde rå fisk. Sushi kan tilberedes med dampet fisk, kød, æg, ost og forskellige grøntsager. Så længe råvarerne er helt friske og de i øvrigt passer sammen med ris er det stort set kun fantasien, der sætter grænser. Det er dog et ufravigeligt princip at grundingrediensen – den eddikemarinerede ris – altid er til stede.

Så hvis du er en af dem, der afholder sig fra at spise sushi udelukkende på grund af den rå fisk, kan du altså heller ikke længere bruge den undskyldning for ikke at hoppe med på sushibølgen. Og nu du er i gang så prøv lige et enkelt stykke Nigiri sushi med helt frisk rå tun dyppet i en god soya sauce blandet op med en smule wasabi. Jeg garanterer, at det nok skal omvende de fleste skeptikere. Det er i al sin enkelthed tale om en himmelsk mundfuld!

Og så er det sundt…

Vi vil gerne benytte lejligheden til at gentage at sushi er en særdeles sund spise. Det har et lavt fedtindhold og er fuld af vigtige næringsstoffer – fx er tang fyldt med vitaminer og mineraler. Den fedt man spiser, når man spiser sushi, er af den sunde slags (i form af fiskeolie og enkeltmættede fedtsyrer fra fede grøntsager som fx avocado). Tilbehøret i form af ingefær siges at kunne kurere diverse sygdomme og endelig er riseddike og Wasabi (japansk peberrod) godt for fordøjelsen. Desuden er princippet om kun at anvende helt friske råvarer også med til at øge sundheden.

Her på Sushiopskrifter.dk tør vi godt fastslå at sushi er kommet for at blive.

Velkommen til!