Sashimi

Sashimi betyder rå fisk og er betegnelsen for den oprindelige udgave af sushi. Sashimi anvendes ofte som forret i Japan, hvor man sagtens kan spise de rå fiskeskiver uden andet tilbehør end lidt soja og wasabi.

Anvendes sashimi som hovedret vil der ofte være forskellige former for tilbehør i form af ris og misosuppe.

Sashimi bliver traditionelt betragtet som den fineste spise i det japanske køkken

Laks sashimi med asparges og smørsauce

Laks sashimi med asparges og smørsauce

Asparges sæsonen er over os! Det betyder at man i øjeblikket kan købe lækre, friske og sprøde asparges til næsten ingen penge. Asparges er nærmest ideel i forbindelse med sushi. De lange, tynde stængler passer perfekt ind i en sushirulle. Prøv fx at lave en rulle bestående af asparges, tun, avocado og lidt friskrevet parmesan - det smager fremragende!

Kammuslinger med edamame-puré

Kammuslinger med edamame-puré

Jeg faldt lige over en opskrift den anden dag, der bare ser så spændende ud, at jeg føler mig forpligtet til at dele den med jer andre! Her er tale om en servering, der er idéel som forret - enten som en del af en større sushimenu eller blot som en alternativ japansk forret i enhver anden sammenhæng.

Opskriften kræver, at du er i stand til at skaffe helt friske kammuslinger af god kvalitet. Så gå i en stor bue udenom supermarkedets dybfrostafdeling og besøg i stedet en fiskehandler, du stoler på. Nævn gerne at kammuslingerne skal spises rå!

Marineret tunsashimi

Marineret tunsashimi

Har man lyst til den ultimative selvforkælelse er denne opskrift kombineret et glas kølig Champagne det perfekte valg. Denne ret er ganske enkelt genial i al sin enkelthed. Husk kun at anvende den friskeste og fineste tun - ellers falder hele konceptet til jorden med et brag!

Udgiv indhold