Sushi opskrifter

California inside-out maki

California inside-out

Denne efterhånden klassiske sushirulle blev opfundet i begyndelsen af 1970'erne af den japanske sushikok Ichiro Mashita, der ligesom mange andre havde søgt lykken i Los Angeles i USA. Han opdagede hurtigt, at det var svært at skaffe frisk tun i Californien, hvorfor han udskiftede tunen med avocado, der har lidt den samme konsistens. Derudover valgte han at lave rullen "inside-out", fordi amerikanerne ikke brød sig om synet af den grønne nori-tang.

Chirashi-sushi med røget makrel

Chirashi-sushi med røget makrel

Denne lækre og friske Chirashi-sushi - eller "sushi salat" - udgør et perfekt måltid en varm sommerdag. Det er ikke essentielt at man anvender præcis de samme grøntsager som beskrevet i opskriften. Vigtigst er det, at der er rigeligt med grønt!

Edamame bønner

Edamame bønner

Edamame er grønne sojabønner som er særdeles rige på proteiner samt A, B og C-vitaminer. Salt-kogte edamame bønner i bælg bliver spist ved at presse bønnerne ud af bælgen med fingrene. Retten er utrolig let at lave og serveret sammen med en kold øl er det en fantastisk appetitvækker!

Gari - "Syltet ingefær"

Gari - "Syltet ingefær"

Gari, der er det japanske ord for ”syltet ingefær”, udgør sammen med sojasauce og wasabipasta det mest fundamentale og allestedsnærværende tilbehør til sushi. Produktet kan købes færdiglavet i de fleste supermarkeder, men hvorfor ikke bare lave det selv? Det er hurtigt, nemt og langt billigere og desuden er det forbundet med en vis portion coolness selv at kaste sig over syltegryderne!

Goma dressing

Goma dressing

Grundbestanddelen i en Goma dressing er sesam frø. Her er tale om en kraftig og velsmagende dressing, der passer godt sammen med grøntsager som spinat, mizuna, aubergine, grønne bønner og asparges.

Gunkan Maki

Gunkan Maki

Gunkan Maki er et eksempel på en traditionel sushitype som endnu ikke er så udbredt i Danmark. Den er toppet med Ikura (lakserogn), ligesom vi i denne opskrift også har anvendt fiskeæg med wasabismag (de små grønne fiskeæg).

Håndruller med roastbeef & wasabimayo

Håndruller med roastbeef & wasabimayo

Denne lidt anderledes sushi type er en lokal favorit hjemme hos os. Kombinationen af roastbeef, friske grøntsager og wasabimayo er intet mindre end genial! Så har man lyst til sushi, men orker ikke rå fisk, så er dette et fremragende alternativ.

Inside-out med crab-stick/surimi mousse

Surimi / crab-sticks / imiteret krabbesalat

En af mine personlige favoritruller hos den lokale sushibar er en inside-out fyldt med en lækker og cremet mousselignende salat baseret på imiteret krabbekød, der også er kendt under navnene crab-sticks og surimi.

Produktet, der ikke har meget med krabbe at gøre, er typisk fremstillet af torsk, kulmule eller sej, der har været igennem en omfattende forarbejdningsproces, hvorefter der er blevet tilsat diverse tilsætningsstoffer som fx krabbeessens, stivelse, salt og æggehvide.

Japansk kålsalat

Japansk kålsalat

På opfordring fra en af vores besøgende, Sara, bringer vi her en opskrift på denne japanske kålsalat, der udover hvid- og/eller rødkål indeholder sesamfrø, forårsløg gulerod og mandler samt en dressing lavet på riseddike.

Japansk tangsalat

Japansk tangsalat

Der findes en lang række forskellige japanske tangsalater og som udgangspunkt er det egentlig kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan tilføje af ingredienser. Opskriften nedenfor er en af de mest enkle og grundlæggende og den kan sagtens udvides med flere ingredienser, fx agurk, gulerod eller kinaradise. Hovedingrediensen er tang af typen Wakame, der kan købes frisk eller frossent hos de fleste asiatiske købmænd.