Nyotaimori – a.k.a. “Body sushi”

Printer venlig version
Nyotaimori – a.k.a. “Body sushi”

At spise et måltid fra en nøgen kvindes krop - det er en af de ting, som kun sker på film, ikke sandt? Ikke desto mindre er det et princip som har været praktiseret i det ellers på overfladen så korrekte og høflige Japan.

Princippet kaldes Nyotaimori på japansk, hvilket kan oversættes til noget i retning af ”kvindelig kropspræsentation” eller blot ”body sushi”, som det noget forfladiget bliver kaldt i de fleste vestlige lande. Nantaimori refererer til den samme praksis med brug af en mandlig model.

Sjældent, men alligevel kæmpe medieomtale

I århundreder har denne yderst sjældne og kontroversielle praksis været forbeholdt den absolutte japanske elite.

Selvom nyotaimori altså på ingen måde er kutyme i Japan, har fænomenet alligevel fået ekstrem meget medieomtale i den vestlige verden. Eksempelvis har Hollywood som så meget andet der lugter lidt af sex og nøgenhed taget nyotaimori til sig.

Et af de seneste eksempler fra filmens verden er fra ”Sex and the City”-filmen, hvor Samantha Jones lader sin nøgne krop dække af sushi som en Valentines gave til sin kæreste.

Desuden forlyder det, at enhver stor Hollywood fest eller reception med respekt for sig selv naturligvis kan byde på sushi serveret på en nøgen kvindekrop…

Proceduren

For at blive et levende sushi-fad er det nødvendigt at blive grundig trænet i kunsten at ligge ned i flere timer uden at bevæge sig. Modellen må også være i stand til at modstå den langvarige kontakt med den kolde mad. Kropshår, herunder kønsbehåring, skal efter japansk tradition barberers af, da blottet kønshår i Japan anses som en seksuel handling.

Lige før sushien serveres skal modellen tage et bad, hvor han eller hun bruger en speciel parfume- og duftfri sæbe afsluttende med et stænk koldt vand, for at køle kroppen ned, så den bedre kan modstå den kolde sushi.

Nyotaimori i Danmark?

Så vidt jeg ved er det endnu ikke muligt officielt at praktisere Nyotaimori her i Danmark. Spørgsmålet er om det ikke er på tide? Tjaa, smid en kommentar i kommentarfeltet hvis det kunne have din interesse. Så vil jeg da med glæde forsøge at stable et sådan arrangement på benene. Sushien har vi – så mangler vi bare den nøgne mand eller kvinde :-)