Nigiri

Nigiri kaldes også fingersushi. Til fremstilling af Nigiri bruges en særlig nigiriform eller sushien formes i hånden. Det sidste kræver en smule øvelse.

Vælger du at forme dine nigiri i hånden er det vigtigt at have en skål eddikevand inden for rækkevidde til fugtning af hænderne, så risen ikke klistrer fast under formningen.

Nigiri med tun

Nigiri med tun

Simpelt, men alligevel fremragende. Dette er den absolut mest grundlæggende form for sushi og den der hyppigst bliver fremstillet i medierne, på sushi barer og alle andre steder, hvor man kunne tænke sig at finde sushi eller billeder af sushi.

Tamago nigiri

Tamago nigiri

Jeg skal være ærlig og indrømme, at denne sushi type ikke er en af mine personlige favoritter. Kombinationen af den sødlige tamago omelet og den marinerede ris tiltaler mig ganske enkelt ikke. Jeg ved dog at der er mange, der er uenige og de skal naturligvis ikke snydes for opskriften på denne klassiske nigiri!

Udgiv indhold