Makiruller

Fremstillet korrekt er Makiruller en fryd for både øjet og ganen. Og faktisk er det ikke svært at fremstille sin egen maki sushi. Udstyrsmæssigt kræves der blot en rullemåtte, som kan købes billigt i mange supermarkeder.

Udgangspunktet for makiruller er plader af noritang beklædt med eddikemarineret ris og forskelligt fyld, men indenfor disse temmelig vide rammer er det bare med at lade kreativiteten råde! Makiruller fremstilles nemlig i mange forskellige varianter, former og tykkelser og man bestemmer selv sammensætningen af fyldet - så længe smagen af råvarerne passer til risen og tangen er alt tilladt!

Sushi med andebryst og råsyltet rødkål

Sushi med andebryst og råsyltet rødkål

I anledning af at julen endnu engang står for døren, mener jeg det er på sin plads med et par opskrifter på sushi, der er inspireret af de råvarer, der ofte finder vej til de danske køkkener i den forbindelse. Sagen er nemlig den, at navnlig andebryst passer særdeles godt ind i det japanske køkken!

Inside-out med crab-stick/surimi mousse

Surimi / crab-sticks / imiteret krabbesalat

En af mine personlige favoritruller hos den lokale sushibar er en inside-out fyldt med en lækker og cremet mousselignende salat baseret på imiteret krabbekød, der også er kendt under navnene crab-sticks og surimi.

Produktet, der ikke har meget med krabbe at gøre, er typisk fremstillet af torsk, kulmule eller sej, der har været igennem en omfattende forarbejdningsproces, hvorefter der er blevet tilsat diverse tilsætningsstoffer som fx krabbeessens, stivelse, salt og æggehvide.

California inside-out maki

California inside-out

Denne efterhånden klassiske sushirulle blev opfundet i begyndelsen af 1970'erne af den japanske sushikok Ichiro Mashita, der ligesom mange andre havde søgt lykken i Los Angeles i USA. Han opdagede hurtigt, at det var svært at skaffe frisk tun i Californien, hvorfor han udskiftede tunen med avocado, der har lidt den samme konsistens. Derudover valgte han at lave rullen "inside-out", fordi amerikanerne ikke brød sig om synet af den grønne nori-tang.

Red Dragon rulle

Red Dragon rulle

En flot og lækker klassisk sushi rulle. Rullen indeholder Sriracha sauce, der er en thailandsk hot chili sovs, som efterhånden er blevet ret lettilgængelig herhjemme.

Rulle med spicy tun

Rulle med spicy tun

Denne rulle er (endnu) en af mine personlige favoritter. Generelt har jeg en forkærlighed for sushi med tun, men i dette tilfælde får tunen lige et ekstra pift pga. tilføjelsen af et skud shichimi togarashi. Shichimi togarashi er en japansk krydderiblanding bestående af 7 forskellige krydderier.

Udgiv indhold