Laks sashimi med asparges og smørsauce

Printer venlig version
Laks sashimi med asparges og smørsauce

Beskrivelse

Asparges sæsonen er over os! Det betyder at man i øjeblikket kan købe lækre, friske og sprøde asparges til næsten ingen penge. Asparges er nærmest ideel i forbindelse med sushi. De lange, tynde stængler passer perfekt ind i en sushirulle. Prøv fx at lave en rulle bestående af asparges, tun, avocado og lidt friskrevet parmesan - det smager fremragende!

Nedenstående opskrift anvender asparges sammen med sashimi af laks. Sashimien serveres derudover med smørsauce. Normalt vil man anvende smørsauce til stegt eller dampet laks, men den fungerer også rigtig godt til den rå fisk.

Ingredienser

200gFrisk laks
1bundtAsparges
4fedHvidløg
100gSmør
  Salt (efter smag)
2tskDijon sennep
2tskCitronsaft
1spskPurløg (hakket)
Til
Personer
Tilberedningstid10 minutter
OpskriftskategorierSashimi

Fremgangsmåde

1. Skær laksen i tynde skiver

2. Varm ca. 1/3 af smørret på en pande. Brun hvidløg og asparges på begge sider og drys med salt.

3. Smelt resten af smørret og smag til med sennep, citronsaft og purløg.

4. Anret asparges og hvidløg på en tallerken, top med laksen og hæld smørsaucen over til sidst.

5. Servér mens smørsaucen stadig er varm.