Inside-out med crab-stick/surimi mousse

Printer venlig version
Surimi / crab-sticks / imiteret krabbesalat

Beskrivelse

En af mine personlige favoritruller hos den lokale sushibar er en inside-out fyldt med en lækker og cremet mousselignende salat baseret på imiteret krabbekød, der også er kendt under navnene crab-sticks og surimi.

Produktet, der ikke har meget med krabbe at gøre, er typisk fremstillet af torsk, kulmule eller sej, der har været igennem en omfattende forarbejdningsproces, hvorefter der er blevet tilsat diverse tilsætningsstoffer som fx krabbeessens, stivelse, salt og æggehvide.

Surimi er ikke overraskende betydeligt billigere end almindeligt krabbekød og bruges derfor typisk i den vestlige verden som et erstatsningsprodukt herfor i fx salater og på pizzaer. I Japan derimod sælges produktet, som det, det er. Det er således i den kontekst, at man skal anskue det i forhold til sushi. Her er altså ikke tale om en billig erstatning for krabbe, men en ingrediens med dens egen berettigelse og som anvendes på dens egne præmisser!

Ingredienser

3dlSushi ris
4stkNoritang
150gCrab-sticks (også kendt som surimi)
5spskMayonnaise
1drysSalt og friskkværnet peber (efter smag)
3spskSesamfrø
Til
Ruller
Tilberedningstid45 minutter
OpskriftskategorierMakiruller

Fremgangsmåde

1. Tilbered sushi risen som anvist i denne artikel: Sushi ris.

2. Hak crab-sticks'ene fint og rør dem op med en god mayonnaise. Smag til med salt og friskkværnet peber.

3. Del noritangen på midten på tværs af rullelinjerne. Læg en halv plade tang på rullemåtten, fugt hænderne og fordel ris i et jævnt lag ud over hele tangpladen. Drys med sesamfrø.

4. Placér et stykke plastfilm over risen og vend tang, ris og plastfilm samlet i et snuptag, så risen vender ned mod måtten og tangen opad.

5. Fyld en stribe surimi-mousse langs hele rullen. Rul langsomt i en bevægelse væk fra kroppen, så tangen omslutter fyldet. Rul videre med et jævnt, fast pres og slip måtten og filmen efterhånden som rullen formes.

6. Skær rullen i 6 skiver med en meget skarp kniv. Rens kniven med en klud, som er fugtet i en blanding af vand og eddike efter hver skive, så risen ikke klistrer til kniven. Server ved stuetemperatur med soja, syltet ingefær og wasabi.